Când vine vorba de a pleca cu sugari și cu copii mici la drum, mulți părinți sunt sceptici și preferă să-și amâne planurile de vacanță până mai cresc cei mici. Părinții care au totuți curajul necesar pentru o astfel de călătorie, dacă o vor planifica din timp și cu grijă, vor avea parte de cea mai frumoasă și emoționantă vacanță din viața lor.

E verificat, de către noi!

Am călătorit mult, mai întâi cu unul, apoi cu doi și apoi cu trei copii. Mici și foarte mici.

De la banala vacanță la malul mării până la maratoane de mountain bike pe crestele cele mai pitorești unde am întâlnit diferențe și variații de temperatură de până la 25 de grade în doar câteva ore, de la ski până la parapantă, de la city break-uri până la croaziere de trei săptămâni în insule și coasta de nord a Africii, de la mersul pe munte cu cortul până la resorturi de spa de cinci stele am cuprins cam tot ce se putea cuprinde ca și diversitate.

Estimez peste 500.000 km în unsprezece ani și jumătate de când călătorim însoțiți de prichindei.

Îmi amintesc de primele noastre deplasări în care mașina nostră de familie era precum sania lui Moș Crăciun, cu valize, plase, plăsute, pungulițe și zurgălăi care atârnau de peste tot iar când deschideam câte o ușă jumătate dintre lucruri se revărsau iar copii printre ele.

Cu timpul lucrurile s-au simplificat mult, iar acum am ajuns la performanța la care zburam „low cost” doar cu un mic bagaj de mână iar portbagajul mașinii are în dotare cel mult două valize mici și gentuța copiilor cu jucarii de plajă (atunci cand mergem la mare).

Ce am lasat acasa?

În primul rând grijile.
Și aici a fost câștigul cel mai mare.

Cu capul în nori și picoarele pe pământ am hotărât ferm că în vacanță întreg Universul este în armonie și nimic neprevazut, catastrofal, extraordinar, nemaîntâlnit sau zguduitor nu se va întâmpla iar dacă ceva, ceva va avea să iasă totuși de pe făgașul normal atunci vom căuta soluții la fața locului.

Și uita așa am lăsat acasă în primul rând TRUSA DE MEDICAMENTE, un bagaj deloc de neglijat atunci când medicul de familie și știrile de la ora 5 recomandă jumătate din stocul unei farmacii bine dotate.
Augmentin
Nurofen
Paracetamol
Novocalmin
Olynth, pic de nas sau Vibrocyl(cand curge nasul)
Mar Plus (puf zilnice pentru curatirea nasului)
Mucosolvan junior-tuse producriva
Paxeladine-tuse seaca
Otocalm(de urechi)
Unguent oftalmic(de ochi)
Biotics
Smecta
Hidrasec (cand diareea e insotita si de varsaturi)
Furozolidon (scaune dese)
Bephanthene (iritatii)
Comprese sterile
Apa oxigenata
Rivanol
Baneocin crema – pentru zgarieturi
Panthenol – spray local pentru arsuri
Bioxiteracor – (foarte bun pentru arsuri)
Ceva nou: Spray URGO- foarte bun pentru zgarieturi
Tantum verde (pentru gat)
Varsaturi: Metoclopramid

…și lista ar putea continua.

Cu ce am înlocuit această „impresionantă” listă?

Cu o singură sticluță de extract de propolis 30%, care înlocuiește eficient oricare dintre medicamentele din lista de mai sus.

https://www.terraapis.ro/categorii/extract-de-propolis/

De câte ori am folosit-o?

Niciodata.

Ce altceva am mai lăsat acasă?

# baxurile de apă, mâncarea la borcan, laptele praf, biberoanele, tetinele, suzetele, sterilizatorul, fierbatorul

*căci copiii au avut mereu lapticul cel mai bun, steril și la temperatura potrivită direct de la sursă până mult după vârsta de doi ani!

# baxul de scutece

# cădița, olița și jucăriile de tot felul (care nu făceau altceva decât să-i facă pe copii să se certe)

# cele 10 perechi de pantofi perfect asortați lenjeriei intime, rochiile elegante, bijuteriile, pălăriile, ochelarii de soare, beauty case-ul și…
poșetele – plic, shopper, genți de plajă, neagră, nude, albă, aurie, argintie, verde, fucsia, bordeaux, cognac, spice, amber, ecru, ash și nu în ultimul rând, must have-ul pentru plimbărilede seară pe faleză – the navy tote.

# prosoapele.

Ce a rămas în bagaj?

Mai nimic.

Aparatul foto, manduca (căruciorul l-am luat doar în city break-uri pentru copiii mari), câte o carte pentru fiecare dintre noi (copil/adult), costumele de baie, ochelarii de apă, tubul de snorkel și câte un Buff cu protectie UV50+, niscai lenjeria intimă, câteva tricouri, pantaloni scurți, slapi de plajă și câte o pereche de espadrile (teniși) pentru fiecare copil/adult, periile de dinti, piptăn și unt de cacao sau ulei de cocos (înlocuitor pentru cremele de soare), gentuța copiilor cu lopată, câteva forme de nisip și găletușă pentru săpăturile în nisip

și imensa bucurie de a călători.

Să aveți o vară inspirată cu clipe magice alături de copii căci timpul petrecut împreună este, de fapt, cea mai prețioasă călătorie pe care o putem oferi celor dragi.

Pas cu pas, kilometru cu kilometru. Călătoria dă sens vieții.

Fiecare călătorie este o aventură a spiritului, este calea către cunoaștere.

Cunoașterea de sine.

Este un drum initiatic care dă sens vieții.

Binețe din natură!
http://www.terraapis.ro/