Scortișoara este unul dintre alimentele care conțin cei mai mulți antioxidanți, aflându-se pe locul trei în topul alimentelor cu cea mai mare capacitate antioxidantă. Are 240 000 de unități ORAC, ceea ce este enorm. Doar câteva grame de scorțișoară vă pot asigura necesarul zilnic de antioxidanți, ceea ce vă ferește de multe boli, iar puterea enzimelor, a vitaminelor și a mineralelor din miere combinată cu substanțele antiinflamatorii, antibacteriene și antimicrobiene din scortișoară susțin sistemul imunitar.
Scortișoara interacționează cu enzimele care participă la digestia carbohidraților și face ca aceasta să se facă mai lent, scăzând astfel cantitatea de glucoză care ajunge în sânge după ce mâncăm. În plus, conține un compus asemănător insulinei, care îmbunătățește utilizarea glucozei de către celule.
Scorțișoara conține o substanță numită cinamaldehidă, care poate inhiba dezvoltarea E. Coli, Candida, Salmonella, Listeria, dar și a unor bacterii și ciuperci sau virusuri. Efectele antibacteriene ale scortișoarei pot preveni degradarea dinților și pot elimina mirosul neplăcut al respirației, iar studiile arată că scorțișoara scade tensiunea, reduce colesterolul nociv și trigliceridele și crește colesterolul bun.
Ingredientele din această compoziție scad nevoia de a folosi îndulcitori deoarece prin proprietățile lor ele induc senzația de dulce. Asta se traduce prin reducerea cantităților de îndulcitor din cafea, lapte sau ceai.
Este un remediu tradițional și se dovedește a fi foarte eficient pentru prevenirea îmbolnăvirilor de sezon, atunci când vremea este rece, iar atacul virusurilor, bacteriilor și microbilor este contracarat eficient. De fapt, mai toate proprietățile benefice ale scortișoarei sunt potențate de combinația cu mierea, fiind eficient și în a combate greaţa, aciditatea, balonarea, arsurile de stomac, lipsa apetitului sau constipaţia.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.