“Albina este o fiinţă harnică, organizată, curată, ordonată, deşteaptă şi frumoasă. Ea merită tot respectul şi toată grija noastră ca persoane şi a oficialităţilor (state şi guverne). Viaţa pe Pământ este legată de existenţa albinelor, dacă există albine,…
Mândrii sponzori ai Campionatelor Interanționale ale României (16 ani) – Timișoara 2017
De la jumătatea lunii aprilie câteva familii se vor muta pe malul Begăi. Casa cu iederă se deschide… Dintr-un punct de referință pentru pasajul Michelangelo, clădirea va adăposti întregi familii speciale. Zeci de albine vor produce miere…
În 2010, the Journal of Infectious Diseases, publică o meta-analiză care integrează și analizează rezultatele și concluziile a 194 de studii, care au fost publicate între anii 1995 si 2009, cu privire la prevalența infecției cu virusul HPV la nivel global,…
Tendinţa modernă este de a utiliza atât în profilaxie cât și ca adjuvante de tratament produse de origine naturală, cu scopul de a mări arsenalul terapeutic și de a oferi organismului produse cât mai apropiate de starea naturală, pe care…
Polenul reprezintă una dintre cele mai importante surse de proteine vegetale, atât cantitativ, cât și calitativ. Toți aminoacizii esențiali sunt prezenți în polen. Mare parte dintre proteinele polenului sunt sub formă de aminoacizi, adică direct absorbabile în tubul…
Dozele utile în regim obișnuit de viață sunt de: 2 – 5 g/zi la copiii sub un an, 5 – 10 g/zi la copiii de 1 – 10 ani, 10 – 30 g/zi peste vârsta de 10 ani.…
În medie, polenul poliflor conține proteine 23,7 %, lipide 4,8 %, glucide 27,8 %, apă 7 – 11 %, fibre solubile și insolubile 13 – 14 %. Proteinele se găsesc în polen în proporție mai mare decât în…
Absorbția și funcționarea corectă unor minerale este condiționată de alte minerale ori vitamine. Exemplu: absorbția calciului este dependentă de magneziu, totodată și de fosfor, care susține și absorbția fierului; dar și absorbția fosforului depinde de calciu. Magneziul este…
În polen se găsesc toți micronutrienții atât de importanți pentru sănătate care lipsesc, de regulă, din alimentele moderne, datorită supraprocesării lor. O generoasă paletă de vitamine liposolubile: A (și provitamina A), D, E, F, cât și hidrosolubile C,…
Este bine de lămurit că alergiile de primăvară sunt determinate în cea mai mare parte de polenul purtat de vânt (anemofil), și nu de polenul recoltat de albine (entomofil). Anemofil înseamnă prieten al vântului. Plantele cu polen anemofil…
Polenul reprezintă un amestec de factori utili în transferul de substanţe active în organismul uman (peste 50), cu spectrul larg biologic. S-a stabilit că fiecare sursă de polen oferă o acţiune terapeutică cu nuanţări de specificitate (deci farmaceutice).…
Prin polenul crud de albine înţelegem polenul recoltat de apicultor din colectorul de polen atașat stupului şi depozitat imediat în congelator, pentru păstrare. Până în ultimii ani, modalitatea uzuală de păstrare peste an era să fie uscat. Păstrarea…