În ultimul timp, omul îşi indreaptǎ tot mai mult atenţia asupra bioresurselor primare autentice, aşa cum sunt ele oferite în naturǎ, în încercarea de a limita efectele negative datorate utilizǎrii în alimentaţie şi nu numai, a produselor de semi- sau sintezǎ totalǎ.
De aceea studiul tot mai intens, dar mai ales utilizarea spre consum a suplimentelor alimentare naturale, se datoreazǎ efectului benefic al acestor produse asupra sǎnǎtǎţii, graţie în primului rand efectului antioxidant.
Este unanim cunoscut faptul cǎ antioxidanţii naturali pot reprezenta o alternativǎ importantǎ în prevenirea multiplelor patologii degenerative în care sunt implicaţi radicalii liberi.
Anumiţi antioxidanţi, printre care acidul ascorbic, α-tocoferolul şi flavonoidele, nu pot fi sintetizate în organism, fiind procuraţi din hranǎ prin consumul de fructe, legume si produse ale stupului – miere, polen crud, lăptisor de matcă, propolis.
http://www.terraapis.ro/magazin/
Binețe din natură!