Fructul de cătină este, în primul rând, bogat în vitamina C, de două ori mai mult decât măceșul și de 20 până la de 40 de ori mai mult decât cictricele.
În plus, în constituția lui, regăsim vitaminele E, K, F, P, complexul B (B2, B6, B9, colina, inozitol) dar și carotenoide (beta caroten, xanthophila), minerale și oligoelemente, acizi grași polinesaturați, uleiuri complexe (din care se obține uleiul de cătină – Oleum Hippophaes Rhamnoides), serotonină, uleiuri volatile, flavonoide, pectine, taninuri, aminoacizi, enzime, fitosteroli.
Mod de utilizare: intern. În regim obișnuit de viață: între 5 și 15 g/zi (1-3 lingurițe). În regim de suprasolicitare fizică sau psihică: între 15 și 30 g/zi (3-6 lingurițe). Pentru femei însărcinate, copii și persoane cu probleme de sănătate: la recomandarea medicului.
Proprietăți: amestec vitaminizant de produse naturale cu rol de menținere și creștere a capacității de autoapărare a organismului, de susținere a funcțiilor hepatice, cardiovasculare, a sistemului nervos central și a proceselor metabolice. Protejează celulele împotriva stresului oxidativ și contribuie la refacerea țesuturilor și a organismului în general după efort fizic sau intelectual intens.
Atenționări: Acest produs este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Contraindicat în caz de hipersensibilitate la produsele apicole sau la oricare alt ingredient din compoziția sa. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.
Condiții de păstrare: Între 18 și 25 ºC, bine închis. A se amesteca înainte de consum. După deschidere, se păstrează în frigider și se consumă în maximum 30 de zile.
Andreea Rosca (proprietar verificat) –
Dulce – Acrișor la gust… mai mult acrișor … din cauza cătinei dar merită, cu multă vitamina C!!! Copiii o acceptă, le place! Fetița de 1 an și 3 luni nu se oprește la o linguriță, tot mai vrea, tot mai vrea:))