GHEE

ALIMENT CU PROPRIETĂȚI NUTRITIVE DEOSEBITE, DAR ȘI UN REMEDIU DE EXCEPȚIE

Hrănește toate țesuturile și organele

Crește vigoarea organismului, este întineritor, antioxidant, anti-toxic

Ajută la scăderea colesterolului (persoanele cu afecțiuni cardiace pot consuma între 2 și 4 linguri pe zi, beneficiind de proprietățile sale curative)

Înmoaie și înfrumusețează pielea, lubrifiază mucoasele.

 

Ingrediente:
Unt din lapte de vacă 100 %.

 

 

50,00 lei

Categorie:

Descris în textele Ayurvedice din vremuri străvechi – această probă a timpului reprezintă poate, cel mai puternic argument asupra proprietăților benefice ale ghee-ului. La noi, mai este cunoscut și sub numele de unt clarificat.

Mod de utilizare: intern sau extern. Recomadat pentru toate vârstele, atât copiilor cât și bătrânilor.

Proprietăți: Hrănește toate țesuturile și organele, crește vigoarea organismului, este întineritor, antioxidant, anti-toxic, bun pentru memorie, pentru persoanele slăbite, în unele afecțiuni psihice (ex: iritabilitate), pentru capacitatea de înţelegere şi discriminare, bun aperitiv, afrodiziac. Cei care doresc să aibă o piele frumoasă şi moale şi o voce bună ar trebui să consume ghee. Utilizat in vătămări interne, post-operator şi pentru persoanele slăbite, util în caz de herpes și boli degenerative ale pielii.

Cu cât ghee-ul este mai vechi, cu atât este mai eficient în afecţiunile neurologice, dependenţa de droguri, acţiunea la nivel cerebral, în caz de comă, în afecţiuni ale nasului/gâtului/urechilor, bun purificator. Se poate utiliza ca picături nazale la pacienţii cu epilepsie sau Alzheimer şi în tratamentul ochilor (îmbăiere).

Se poate folosi ca aliment în locul untului obișnuit, fiind mai rafinat, și având calități net superioare acestuia, precum și multe avantaje practice: nu necesită păstrare în frigider, așadar, poate fi luat în călătorii chiar și în bagaje; se întinde pe pâine cu ușurință, chiar și dacă a fost ținut în frigider, întrucât își păstrează moliciunea;

Se poate folosi în prepararea prăjiturilor, în locul untului (sau margarinei!), prăjiturile devenind mai fragede; dacă tăvile de copt se ung cu ghee, cozonacii sau prajiturile nu se vor mai lipi de tăvi. Dă gust plăcut alimentelor în care se adaugă.

Atenționări: Dacă organismul procesează ghee-ul, acesta va înlocui hrana şi nu va mări colesterolul. Aproape toţi pacienţii cardiaci pot consuma una sau două linguri de ghee pe zi. Important este regimul de viaţă în ansamblu, precum şi dieta în ansamblu, astfel încât să nu se producă colesterol în exces în organism.

Acest produs este un supliment alimentar și nu trebuie să înlocuiască o dietă variată și echilibrată și un stil de viață sănătos. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic. Contraindicat în caz de hipersensibilitate la ingredientele din compoziția sa. A nu se lăsa la îndemâna și la vederea copiilor mici.

Condiții de păstrare: Nu necesită conservanţi suplimentari. Nu este necesară păstrarea în frigider. Poate fi păstrat la temperatura camerei pe parcursul multor ani de zile, fără a se altera: nu mucegăiește, nu râncezește, neproducându-se alte degradări. Textele ayurvedice spun ca ghee-ul corect preparat poate rezista timp de 400 de ani.

Masa nominală:

Masa brută:

Mod de prezentare:

Dim. flacon (Ø x h):

2 recenzii pentru GHEE

  1. Emese Bădina

    yummmy.

    P.S. va recomand sa faceti clatite cu ghee, veti primi premiu de excelenta si titlul de „regina clatitelor” chiar si de la cei mai mofturosi pici.

  2. Elena Ucenic

    Acest produs este recomandat frecvent în planurile #metabolicbalance.
    Ați punctat frumos și bine informațiile utile pacienților.
    Mulțumim

Adaugă o recenzie